Algemene vragen

Krijg ik bij Alldental Groningen altijd dezelfde tandarts of mondhygiënist?

Wij proberen rekening te houden met uw wensen wat betreft de behandelaar, zeker tijdens een actief behandelplan. Soms is het niet mogelijk om bij dezelfde behandelaar te blijven. Onze behandelaren werken bijvoorbeeld niet allemaal op dezelfde dagen. Het kan dus zijn dat als u een afspraak maakt op een andere dag, dat u een andere behandelaar krijgt! Wij stellen u hier altijd van op de hoogte.

Moet ik minstens één keer per jaar op controle?

Ja! Bij Alldental Groningen hebben wij de huisregel dat u minstens één keer per jaar op controle moet komen. Lees hier waarom.

Ik ben zwanger, waar moet ik rekening mee houden?

Als u een schoon en gezond gebit heeft, hoeft u vaak nergens rekening mee te houden. Benoem het wel bij uw eerst volgende afspraak. Wij helpen u graag om bepaalde problemen te voorkomen. Lees meer over de relatie tussen mondgezondheid en zwangerschap.

Ik heb een waarschuwing of boete gekregen voor het niet nakomen van afspraken, hoe zit dit?

Wij verzoeken u onze huisregels nog eens aandachtig door te lezen.

Nemen jullie nog nieuwe patiënten aan? 

Zeker! U ben van harte welkom bij Alldental Groningen! Inschrijven kan via onze website.

 

Kosten van de behandeling

Kan ik onderhandelen met de tandarts over de kosten?

Nee, dat kan niet. Onze tarieven zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit en voor alle tandartspraktijken gelijk. Wel kunt u het aangeven wanneer een begroting te hoog voor u uitvalt. Wij kunnen dan samen met u andere oplossingen zoeken of (nog) niet noodzakelijke zorg wat uit te stellen. Voor meer informatie, bekijk de kosten van een behandeling.

Weet ik van tevoren wat een behandeling gaat kosten?

Bij behandelingen boven de 150 euro krijgt u standaard een begroting. Leer meer over kosten van een behandeling.

Kan ik bij jullie pinnen?

Ja, wij zijn in het bezit van een pin-automaat.

Kan ik bij jullie een betalingsregeling aan gaan?

Nee, dit kan bij ons niet.

 

Behandelingen

Hoe lang blijft de verdoving actief?

Hoe lang een verdoving werkt is voor iedereen verschillend! Bij de een werkt een verdoving anders dan bij de ander. Het gemiddelde ligt tussen de 30 min en 5 uur voordat de verdoving volledig is uitgewerkt. 

Heeft het gebruik van fluoride bijwerkingen?

Tenzij u overgevoelig bent voor de stof fluoride, is fluoride alleen schadelijk in grote hoeveelheden. Meer weten over fluoride? Lees de blog!

Hoe lang gaat een vulling/kroon/brug/implantaat mee?

De intentie van het plaatsen van een van bovenstaande voorzieningen is altijd dat het zo lang mogelijk blijft zitten. Hoe lang dit daadwerkelijk zal zijn, valt niet te voorspellen. De meest voorkomende reden van verlies en/of beschadiging van de voorziening is een ontoereikende mondhygiëne en/of levensstijl. Een voorziening is duurzaam, als er ook duurzaam mee om wordt gegaan! Informatie over garantie kunt u vinden in onze huisregels.

Heeft het maken van een röntgenfoto bijwerkingen?

Bij Alldental Groningen maken we niet zomaar een röntgenfoto: "Bij het maken van röntgenfoto’s bij de tandarts gebruikt men een zeer kleine hoeveelheid straling, waardoor de kans op nadelige gevolgen voor de gezondheid gering is"*. Hoewel het risico dus gering is, blijven wij hier voorzichtig mee! U kunt er dus vanuit gaan dat wanneer wij u adviseren een röntgenfoto te laten maken, wij ons bewust zijn van de risico's en van mening zijn dat er meer schade kan optreden als wij de röntgenfoto niet maken! *Ivorenkruis.nl (2020, 24 juli)

 

Kinderen

Is mondzorg voor kinderen gratis?

Bijna alle tandartskosten vallen voor kinderen tot 18 jaar onder de basisverzekering. Voor een aantal zaken geldt dat niet, zoals bijvoorbeeld orthodontie (een beugel), implantaten en kronen. Deze vallen alleen in heel uitzonderlijke gevallen onder de basisverzekering. Een voorbeeld hiervan is het niet aanwezig zijn van meerdere tanden of kiezen, omdat ze nooit zijn aangemaakt (oligodontie).

Vanaf welke leeftijd moet mijn kind naar de tandarts?

Het is verstandig om uw kind vanaf de doorbraak van het eerste tandje mee te nemen naar de tandarts. 

Mogen kinderen alleen naar de tandarts?

Tot 16 jaar is het niet de bedoeling dat kinderen alleen op consult komen of met een oudere broer of zus. Wij hebben namelijk tot 16 jaar de toestemming nodig van een ouder of voogd voor het plannen en uitvoeren van behandelingen. Vanaf 12 jaar mogen kinderen ook zelf mee bepalen.

 

Mondhygiëne

Waarom moet ik naar de mondhygiënist?

Hoewel we u als patiënt nooit zullen verplichten om iets te (laten) doen, is het wel aan te raden om de adviezen van uw behandelaar op te volgen! De meest voorkomende reden om het advies te krijgen naar de mondhygiënist te gaan is tandvleesontsteking en/of het voorkomen hiervan.

Heb ik een verwijzing nodig om een afspraak te maken bij de mondhygiënist?

Nee, u heeft geen verwijzing nodig. Wenst u een afspraak? Neem dan contact met ons op!

Waarom prikt de tandarts/mondhygiënist in mijn tandvlees?

Dit "prikken" gebeurt met een pocketsonde en is om te meten hoe diep de pockets zijn en of het tandvlees bloed tijdens het meten. Een pocket is de ruimte is tussen uw tand en of uw tandvlees waar plaque zich makkelijk kan nestelen. Bij gezond tandvlees bloed deze meting niet en is het ook niet gevoelig. Meer weten? Leer meer over tandvleesontsteking.

Uitgelichte artikelen

Foto van Blog_FINAL.jpg

Werkzaamheden verbreding zuidelijke ringweg van 12 juli tot 23 augustus

22 Juli, 2021

Onze praktijk blijft nog steeds bereikbaar!

Lees meer
Foto van ADG_Tandvlees-Blog.jpg

5 tips tegen angst voor de tandarts

23 Juni, 2021

Bent u bang of nerveus om naar de tandarts te gaan? Dan zijn deze tips voor u!

Lees meer
Foto van ADG_MHG5tips_Blog.jpg

De mondhygiëne van je pasgeboren baby: 5 tips

27 Mei, 2021

5 suggesties voor de mondhygiëne van uw baby uit de wetenschap, aangevuld door ervaringen van moeders.

Lees meer

Rigaweg 34, 9723 TH Groningen, Nederland

Bel ons op
050 311 5775

info@alldentalgroningen.nl

U ontvangt z.s.m. een reactie van ons