Gratis?!

Bijna alle tandartskosten vallen voor kinderen tot 18 jaar onder de basisverzekering. Voor een aantal zaken geldt dat niet, zoals bijvoorbeeld orthodontie (een beugel), implantaten en kronen. Deze vallen alleen in heel uitzonderlijke gevallen onder de basisverzekering. Een voorbeeld hiervan is het niet aanwezig zijn van meerdere tanden of kiezen, omdat ze nooit zijn aangemaakt (oligodontie).
 

Extra verzekering

Het is wel mogelijk om u extra te verzekeren voor de behandelingen die buiten de basisverzekering vallen. Wat er verzekerd is en hoeveel er vergoed wordt verschilt per verzekering. 
 

Een goede basis

Het is belangrijk voor uw kind om elk half jaar langs te komen bij de tandarts of mondhygiënist. We sporen dan niet alleen gaatjes op, maar laten uw kind ook wennen aan de omgeving en geven tips om gaatjes zo veel mogelijk te voorkomen. Veel mensen denken dat een melkgebit niet zo belangrijk is, omdat het vervangen wordt, maar niks is minder waar! De basis voor goede doorbraak van de volwassen tanden en kiezen is de locatie van de melktand of -kies er voor. Hiernaast kunnen aanwezige bacteriën die gaatjes veroorzaken zich ook nestelen in de volwassen kiezen. 

Het is dus belangrijk om een zo compleet mogelijke, gezonde kindermond te hebben als basis voor een gezond volwassen gebit.
 

Ouderlijke begeleiding

Tot 16 jaar is het niet de bedoeling dat kinderen alleen of met een oudere broer of zus op consult komen. Wij hebben namelijk tot 16 jaar de toestemming nodig van een ouder of voogd voor het plannen en uitvoeren van behandelingen. Vanaf 12 jaar mogen kinderen ook zelf mee bepalen.
 

Schaamte en angst als ouder

Soms kan het zijn dat u uit schaamte voor de staat van het gebit van uw kind (of uzelf) een consult uitstelt. Wij adviseren u sterk om dit niet te doen! Neem contact met ons op om samen door te spreken wat we voor u kunnen betekenen. Wij staan als team voor u klaar en helpen u en uw kind graag vooruit. Als u zelf erg angstig bent, kan het soms raadzaam zijn niet zelf bij de behandeling aanwezig te zijn. Zorg er dan voor dat de persoon die wel meegaat boven de 18 jaar is en uw functie als ouder/voogd kan overnemen (zie bovenstaande alinea).

Recente artikelen

Foto van Mondzorg-Noord-Blog.jpg

Mondzorg Noord is overgenomen door Alldental Groningen

06 November, 2020

De tandartspraktijk Mondzorg Noord is 1 januari, 2020, overgenomen door MVM Tandartsen..

Lees meer
Foto van ADG_Zwangerschap_FINAL.jpg

Hebben mondgezondheid en zwangerschap met elkaar te maken?

01 Oktober, 2020

Bij een zwangerschap gieren de hormonen door het lichaam en hormonen hebben invloed op..

Lees meer
Foto van ADG_SonicPicRemover_FINAL.jpg

Waarschuwing: De Sonic Pic, Sonic Remover

29 Augustus, 2020

De Sonic Pic van Sonic Remover raadt mondhygiëniste Gina Kuipers sterk af. Lees waarom!

Lees meer
Foto van ADG_Corona-2_400x300.jpg

WHO roept mondzorg op om zich strikt aan de regels te houden

14 Augustus, 2020

Nederlandse mondzorg loopt voorop met veilig behandelen.

Lees meer
Foto van ADG_Corona_400x300.png

Corona maatregelen in de praktijk

07 April, 2020

Wij bieden zorg als voorheen met een aantal voorwaarden. Bij Alldental Groningen volgen wij de "Richtlijn Mondzorg Corona" van de KNMT.

Lees meer

Rigaweg 34, 9723 TH Groningen, Nederland

Bel ons op
050 311 5775

info@alldentalgroningen.nl

U ontvangt z.s.m. een reactie van ons