Verdoving is niet altijd nodig! Patiënten kunnen zelf aangeven of zij dit wensen of niet. Dit geldt alleen niet voor de volgende behandelingen: het trekken van een tand of kies, een wortelkanaalbehandeling of bij het implanteren. Deze behandelingen zijn zonder verdoving niet goed uit te voeren! Verder kan het voorkomen dat een behandelaar u adviseert om verdoving te nemen, maar de keuze ligt uiteindelijk bij de patiënt.
Oppervlakkige verdoving: Met behulp van spray of zalf wordt het tandvlees licht verdoofd. Bij kinderen en angstige patiënten wordt dit ook wel eens gebruikt voorafgaand aan een verdoving met een naald.
Verdoven met naald: Bij deze methode wordt de verdoving vloeistof naar binnen gebracht met een naald. Dit kan in de wang, gehemelte, tandvlees of tussen de tanden zijn.
Hoe een verdoving werkt is voor iedereen verschillend. Bij de een werkt een verdoving beter en sneller dan bij de ander. Het gemiddelde ligt tussen de 30 min en 5 uur voordat de verdoving volledig is uitgewerkt.
Rigaweg 34, 9723 TH Groningen, Nederland
Bel ons op
050 311 5775
info@alldentalgroningen.nl
U ontvangt z.s.m. een reactie van ons