Redenen om een beugel te nemen

De voornaamste reden om een beugel te nemen is voor de functionaliteit van uw gebit. Het uitgangspunt van deze beugelbehandeling is het verbeteren van de huidige functionaliteit van het gebit en het voorkomen van problemen op latere leeftijd. Dit laatste gaat vooral om slijtage die ontstaat doordat de tanden en kiezen niet goed op elkaar passen. 

Een andere reden om een beugel te nemen is esthetiek (uiterlijk). Dit is om bijvoorbeeld een spleetje tussen uw voortanden te sluiten of de tanden iets rechter te zetten.

Wat voor beugelbehandeling?

Dit bekijkt uw behandelaar met u en spreekt dit met u door. Voor vragen over uw eigen beugelbehandeling kunt u contact opnemen met de praktijk.

Nooit te oud?

In principe zou iedereen (na overleg met een behandelaar) een beugel kunnen nemen, alleen hoe ouder men is hoe lastiger (en vaak langer) de behandeling wordt. Dit komt doordat de botdichtheid veranderd naarmate we ouder worden en tanden dan minder goed door het bot kunnen bewegen. Laat u hier over goed informeren bij uw behandelaar.

Waarom tandenpoetsen wanneer je een beugel hebt nog belangrijker is.

Als er niet goed rondom slotjes en brackets wordt gepoetst is er een kans dat er rondom de slotjes beginnende gaatjes ontstaan. In het begin zijn deze gaatjes witter dan de kleur van de tanden zelf en zijn ze mat wanneer je het droog blaast. Als het dan nog verder gaat kan het er ook roestbruinig uit gaan zien. Deze gaatjes kun je nog stoppen door weer goed te gaan poetsen, en eventueel rageren. Echter blijft het gaatje zonder verdere behandeling zichtbaar als een verkleuring midden op de tand, waar een vulling eigenlijk ook niet zo mooi is.

Uitgelichte artikelen

Foto van Mondzorg-Noord-Blog.jpg

Mondzorg Noord is overgenomen door Alldental Groningen

06 November, 2020

De tandartspraktijk Mondzorg Noord is 1 januari, 2020, overgenomen door MVM Tandartsen..

Lees meer
Foto van ADG_Zwangerschap_FINAL.jpg

Hebben mondgezondheid en zwangerschap met elkaar te maken?

01 Oktober, 2020

Bij een zwangerschap gieren de hormonen door het lichaam en hormonen hebben invloed op..

Lees meer
Foto van ADG_SonicPicRemover_FINAL.jpg

Waarschuwing: De Sonic Pic, Sonic Remover

29 Augustus, 2020

De Sonic Pic van Sonic Remover raadt mondhygiëniste Gina Kuipers sterk af. Lees waarom!

Lees meer

Rigaweg 34, 9723 TH Groningen, Nederland

Bel ons op
050 311 5775

info@alldentalgroningen.nl

U ontvangt z.s.m. een reactie van ons